AC Milan vill värva Diego Godín

AC Milan vill värva Diego Godín

Diego Godín på Milans radar

Atlético Madrids uruguayanske mittback Diego Godín finns på Milans önskelista inför den kommande säsongen och den italienska storklubben sägs förbereda ett jättebud.

Diego Godín kom till Atlético Madrid sommaren 2010 då han anslöt från seriekonkurrenten Villarreal. Sedan dess har mittförsvararen utvecklats till en av världens absolut bästa försvarare och flera klubbar har visat intresse för 30-åringen. Tidigare har bland annat Manchester City lagt ett formellt bud på spelaren men då valde Godín att istället förlänga sitt kontrakt med den spanska huvudstadsklubben.

Nu kommer uppgifter om att AC Milan vill värva Diego Godín efter att klubben fått nya ägare som sägs vilja investera stora summor för att ta Milan tillbaka till toppen av den europeiska klubblagsfotbollen. Det är Mundo Deportivo som rapporterar om intresset från Milanoklubben men det kommer inte bli någon lätt uppgift att locka över den uruguayanske landslagsförsvararen till Serie A. Godíns nuvarande kontrakt sträcker sig till och med sommaren 2019 och spelaren själv har vid flera tillfällen sagt att han vill avsluta karriären i den rödvita klubben som nästa säsong flyttar in på sin nya arena i utkanterna av Madrid.

Vill även värva före detta Atlético-spelare

AC Milan uppges vara intresserade av att värva FC Barcelonas kraftpaket och offensive mittfältare Arda Turan skriver TMW. Turan sitter på ett kontrakt med Barcelona till juni 2020, men har inte lyckats med att bli den mittfältsmotor som alla hoppades att han skulle bli och antalet speltillfällen har ännu inte blivit så många som den turkiske landslagsmannen hoppades på. Milan skall vara redo att förhandla om en deal för Turan under det kommande transferfönstret i januari. Turan kom till Barcelona sommaren 2015 på en deal värd 34 miljoner euro. Barcelona sägs dock vara redo att sälja mittfältaren för runt 23 miljoner euro.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply