Thibaut Courtois öppnar för spel i La Liga

bet365
Thibaut Courtois öppnar för spel i La Liga

Courtois flörtar med Atlético Madrid – får kritik i England

Belgaren som spenderade tre säsonger i den spanska huvudstadsklubben har uttalat sig varmt om Atlético Madrid, något som inte gillas av Courtois nuvarande fans.

Thibaut Courtois har sen ankomsten till Spanien och Atlético Madrid sommaren 2011 uttryckt sig positivt om klubben och livet i Spanien. Numera spelar den belgiske målvakten i Premier League och Chelsea men döljer inte sin vilja om att återvända till den iberiska halvön. Nu har Courtois återigen uttalat sig om sin tid i Spanien, något som inte gillas av fansen i London.

– Jag blev vän med många i laget, framförallt Juanfran, Koke, Gabi, Mario Suárez, Filipe, Costa och Falcao och vi håller fortfarande kontakt, när jag är i Madrid försöker vi träffas och jag saknar Atlético. Men det är inte bara laget, det är staden och Spanien som land, från den första sekunden jag kom dit blev jag förälskad i Spanien och folket där, allt från livsstilen till maten. Jag äter fortfarande lunch och middag senare och sover siesta, jag tittar även mest på spansk tv, jag känner mig halvspansk, säger Courtois som säger att han gärna återvänder till den spanska huvudstaden, men att han respekterar Chelsea.

– När jag lämnade Spanien hade jag klart för mig att jag skulle återvända en dag. Nu har jag dock kontrakt med Chelsea som sträcker sig under tre säsonger. 2018 inleder jag mitt sista år på kontraktet och då får jag se över om jag vill fortsätta här eller om jag vill lämna, avslutade han i en intervju med Diario MARCA.

Nu får Courtois kritik från engelsk håll efter uttalandena om en återkomst till Spanien, något som belgaren nu kommenterar.

– Jag kan förstå att Chelseas fans inte är nöjda efter mina uttalanden, men det jag menade var att jag någon gång i framtiden skulle vilja återvända till Spanien, det kan även vara efter att min fotbollskarriär är över. Nu är jag lycklig i Chelsea och vi får se hur länge jag stanna här, men det enda jag vill nu är att vinna titlar i denna klubb, säger han enligt Daily Mirror.

Tidigare har bland annat både FC Barcelona och Real Madrid visat intresse för 24-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply