Cristiano Ronaldo anklagas för skattefusk

Cristiano Ronaldo anklagas för skattefusk

Real Madrids superstjärna Cristiano Ronaldo anklagas för att ha lurat spanska skattemyndigheter

Portugals och Real Madrids Cristiano Ronaldo anklagas för att ha skattefuskat cirka 145 miljoner kronor uppger nyhetsbyrån AFP. Åklagare i Madrid har lämnat in ett klagomål till domstolen där de anklagar 32-åringen för ”frivilligt” och ”medvetet” brott mot sina skattskyldigheter.  

Ronaldo påstås ha använt ett ”företagsstruktur” för att dölja sin inkomst från bildrättigheter mellan 2011 och 2014, enligt ett brev som skickats till domstolen av åklagarmyndigheten.

”Den anklagade utnyttjade en företagsstruktur skapad år 2010 för att dölja inkomst som genererades i Spanien från hans bildrättigheter från skattemyndigheter, vilket är en ’frivillig’ och ’medveten’ överträdelse av hans skattemässiga åtaganden i Spanien.” skriver Madrids åklagarmyndighet i brevet.

Myndigheten anklagar även Ronaldo för att ”frivilligt” ha vägrat att inkludera 28,4 miljoner euro i intäkter i samband med försäljningen av hans bildrättigheter för perioden 2015-2020 till ett spanskt företag.

”Allt sånt irriterar mig, för jag försöker göra saker korrekt och vara transparent. Jag har inga anledningar att ljuga. Allt det som sägs bekymrar mig. För att det inte är sant.” sa Cristiano i en intervju med tidningen France Football på frågan om skatte-problemen.

Om dömd kan Ronaldo få en femårig fängelse-tid, men det är högst osannolikt då 32-åringen inte begått brott innan, enligt spanska regler.

Gestifute, bolaget som ägs av Ronaldos agent Jorge Mendes, har hittills inte varit tillgängliga för kommentarer.You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply