Spanien vidare till final i U21-EM

Spanien besegrade Norge med 3-0 i den ena semifinalen av U21-EM och är därmed klara för sin andra raka final i turneringen. Spanjorerna dominerade matchen från första till sista minut, där Málagas Isco och Barcelonas Thiago var frontfigurerna.

Orjan Nyland lyckades freda det norska målet mycket bra och det såg länge ut som att norrmännen skulle få med sig 0-0 in till pausvilan, trots stort spelövertag för Spanien.

Då, på tilläggstid i första halvlek, misslyckades Norge med att rensa undan en hörna och Rodrigo kunde ge spanjorerna ledningen.

I slutminuterna, när Norge jagade en kvittering, utökade Isco till 2-0 efter att ha fintat bort sin försvarare och avslutat med ett skott i nättaket. Inhopparen Alvaro Morata fastställde sedan slutresultatet till 3-0 på stopptid, vilket innebär att Spanien är klara för final och fortfarande inte släppt in ett mål i turneringen.

Finalen spelas på tisdag 18:30 mot vinnarna i semifinalen mellan Italien och Holland, en match som startar 20:30 på lördagskvällen.