Southampton tog viktig seger i bottenstriden

Tabelljumbon Queens Park Rangers tog emot nästjumbon Southampton på Loftus Road under lördagen när tre enormt viktiga poäng stod på spel i bottenstriden. QPR låg på fyra poäng inför matchen och hade ännu inte vunnit någon ligamatch, Southampton hade plockat fem poäng på vägen och låg därför en poäng före innan avspark.

Bortalaget tog ledningen efter 23 minuters spel efter några tilltrasslade situationer i straffområdet där Rickie Lambert till slut nickade in 0-1 efter en målvaktsretur. Han fick en spark i magen av en motståndarförsvarare men det hindrade honom inte från att göra matchens första mål.

I slutet av första halvlek ökade Southampton på till 0-2 när Nathanel Clyne spelade i sidled till Jason Puncheon, som vände runt och placerade bollen snyggt vid den bortre stolpen, utom räckhåll för Julio César.

Junior Hoilett nickade visserligen in 1-2 på ett fint vänsterinlägg från Adel Taarabt när reservmålvakten Paulo Gazzaniga kom ut helt fel och tillätt Hoilett att nicka in bollen i öppet mål.  Men efter 83 minuters spel kom spiken i kistan när Anton Ferdinand satte bollen i eget mål efter en hörnvariant från Southampton.

Segern innebär att Southampton rycker ifrån QPR i bottenstriden – numera skiljer det fyra poäng mellan de två sista lagen i Premier League. Reading, som tog sin första ligaseger för säsongen hemma mot Everton, ligger numera över strecket på nio poäng. Aston Villa är tredje sist i ligan och även dem har plockat in nio poäng hittills.