Dortmund knaprar in på Bayern

En svag ligainledning för Dortmund kunde idag göras upp genom att besegra Fürth, vilket man även gjorde. Som krydda på segern tappade även Bayern poäng borta mot Nürnberg.

Redan efter fyra minuter sprang underbarnet Mario Götze igenom motståndarförsvaret och serverade Lewandowski som rullade in 1-0 i öppet mål.

Men Zoltan Stieber kvitterade direkt efter Lewandowskis mål. Prib slog en fins genomskärare till Stieber som lyfte bollen över Wiedenfeller vilket innebar 1-1.

Matchen fortsatte att flyga fram fart. och målmässigt. Jakub Blaszczykowski blev fälld i straffområdet och landsmannen Lewandowski klev fram. Han gjorde inga misstag när han satte 2-1 för Dortmund.

Ett samarbete mellan Blaszczykowski och Götze skulle avsluta matchen resultatmässigt. Med fem minuter kvar till halvtid spelade dem sig igenom Fürth innan Götze avslutade från när håll, vilket även blev matchen sista mål.