PSG förlorade trots två man mer

Ligaledaren, Paris Saint-Germain, kom till matchstart för andra helgen i rad utan den svenske anfallsstjärnan, Zlatan Ibrahimovic, på grund av det röda kort som han drog på sig i förlustmatchen mot St. Etienne, för ett par veckor sedan. Dagens motståndare, Rennes, som inledde säsongen på ett katastrofalt sätt, var i form och gick in på Parc des Princes i Paris med två raka ligasegrar i bagaget.

Det var gästerna som inledde piggast, och hemmalaget fick se sig tillbakapressat på egen planhalva under de första minuterna, samtidigt som Rennes skapade flera målchanser efter varandra. Därför var det inte oväntat när bortalaget tog ledningen redan i den 13:e minuten, då den 23-årige anfallaren, Romain Alessandrini, noterades för sitt fjärde mål denna säsong.

Målet skulle komma att bli en väckarklocka för PSG som, endast åtta minuter efter Alessandrinis fullträff, kvitterade genom mål av spansk-brasilianaren, Nenê. Den offensive mittfältaren bröt därmed sin måltorka som har existerat den här säsongen, då han har visats minimalt med förtroende av tränaren, Carlo Ancelotti.

Lyfta av kvitteringsmålet fortsatte hemmalaget att anfalla med all sin kraft. I den 25:e minuten slogs en lång djupledsboll, menad för den framstormande yttern, Jeremy Menez. Samtidigt kom Rennes-målvakten, Benoit Costil, utrusande – men Menez hann först till bollen. I ett desperat försök att undvika att bli rundad av PSG-spelaren, tvingades Costil göra en tackling, som kom att bli totalt misslyckad. Domaren, Fredy Fautrel, visade inget nåd för målvakten, som visades det röda kortet direkt.
Efter det byttes den senegalesiske andramålvakten, Cheikh Tidiane Ndiaye, på bekostnad av lagets meste målskytt, Mevlut Erding, som tvingades utgå.

Spelet fortsatte med en man mindre för Rennes, men trots det skulle det rassla i PSG-nätet kort därefter. Efter en klumpig tackling av hemmaspelaren, Blaise Matuidi, tilldömdes gästerna en frispark i ett – som det skulle visa sig – perfekt läge. Fram för att skjuta klev lagkaptenen, Julien Feret, som med en fin känsla, skruvade bollen runt muren och utom räckhåll för Salvatore Sirigu, som fick se bollen gå förbi sig.

Något ytterligare mål blev det inte, och när Fautrel satte pipan i munnen, för att blåsa av för halvtid, gick spelarna till omklädningsrummen efter en händelserik första halvlek, vid ställningen 2-1 till Rennes.

Matchens andra halvlek skulle följa den inslagna vägen, och när klockan hade tickat förbi 50 minuter var det dags för Fredy Fautrel att dela ut ännu ett rött kort. Utvisningen drabbade, det redan numerärt underlägsna, bortalaget, då mittfältaren Jean Il Makoun kom sent in i en duell med brassen, Nenê, och efter att ha kapat båda benen på PSG-målskytten, drog Makoun på sig sitt andra gula kort för kvällen.

Med två mans överläge och i ett stort behov av mål, tilläts hemmalaget bygga upp en fasansfull dominans på motståndarnas planhalva. Men utdelningen vägrade komma för PSG, där sylvassa målchanser stoppades av allt från stolpen, ribban och missledande grästuvor.
Jakten på ett mål fortgick oavbrutet, liksom Rennes försvarsspel fortsatte vara exemplariskt, och trots en galen överlägsenhet, rent spelmässigt, fick Paris-klubben se sig besegrade, med två man mer på planen i nästan en hel halvlek.