Reading tog sin första seger – mot Everton

Reading låg på 18e plats inför omgången, utan en enda seger. Everton på andra sidan låg på fjärdeplats efter en grym inledning av säsongen, ledda av Marouane Fellaini.

Det dröjde endast 10 minuter innan Everton tog ledningen på Madejski. Steven Naismith skulle göra målet efter dåligt försvarsspel från Gorkss och Morrison. Fellaini fick fram bollen Naismith som slog in den från nära håll.

Endast sex minuter in i andra så kunde Adam le Fondre nicka in 1-1. Nicky Shorey slog en fin frispark som le Fondre nådde högst på. Något orättvist resultat pga matchbilden där Everton skapade mest.

Samme man, le Fondre, skulle ge Reading ledningen med 10 minuter kvar från straffpunkten. Everton hade ett fint läge när Marouane Fellaini nickade i stolpen, men Reading fick sin första seger för säsongen.