Son Heung-Min matchhjälte för Hamburg

Mainz och Hamburg har tappat placeringar i striden om Europa-platserna på grund av deras svaga form såhär i slutet av säsongen. Bortalaget Hamburg med tre raka förluster och med en svindande 9-2-förlust mot de tyska mästarna Bayern München medan hemmalaget Mainz bara vunnit en match av de sex senaste.

Det märktes i inledningen av matchen att det var två lag som saknar självförtroende, det var krampaktigt och inte några vidare målchanser. Hamburg skulle dock få den första möjligheten i matchen när Marcell Jansen nickade, men Mainz-målvakten Christian Wetklo avstyrde farligheten.

I den 36:e matchminuten fick hemmalaget Mainz matchens bästa möjlighet när österrikaren Andreas Ivanschitz träffade ribban. Mainz var närmast att spräcka nollan, men det var mållöst i paus på Bruchwegstadion.

Matchen fortsatte att vara jämn i andra halvlek då lagen skapade ungefär lika många målchanser, men sydkoreanen Son Heung-Min skulle bryta dödläget i matchen när han prickade in 0-1 för sitt Hamburg i den 61:a matchminuten. Samma sydkorean skulle även öka på ledningen i den 81:e minuten då han på en kontring satte 0-2 och matchen såg avgjord ut.

Trots 0-2 så gav Mainz inte upp utan lyckades kvittera fem minuter senare genom Shawn Parker. Man försökte forcera in ett 2-2-mål, men Hamburg höll emot och vann med 1-2 mot Mainz på Bruchwegstadion.