Sevilla tog tre viktiga poäng på Madrigal

Succélaget Villarreal har haft en något tyngre period den senaste månaden, med bland annat en 2-1-förlust mot Barcelona i ryggen. På lördagseftermiddagen tog man emot uppåtsträvande Sevilla på El Madrigal.

Under den första halvleken var Villarreal det spelförande laget och skapade flest chanser mot mål. Trots sitt övertag var Sevilla laget som kunde ta ledningen. 0-1 kom från mittbacken Juan Cala som vackert lobbnickade in 0-1-målet till följd av en frispark från lagkapten Ivan Rakitic.

Villarreal fortsatte att inneha spelövertaget, men lyckades aldrig få hål på Beto i Sevillamålet innan halvtid.

Med drygt halva den andra halvleken spelad utökar Carlos Bacca Sevillas ledning. Ivan Rakitic slår ett inspel från högerkanten mot en centralt belägen Bacca, Villarrealförsvaret försöker rensa undan bollen, men slarvar till det rejält vilket leder till att en fri Bacca får chansen att peta in 0-2-målet bakom Asenjo.

I matchens slutminuter reducerade Villarreal till 1-2 efter att Juan Cala rivit ned Giovani dos Santos och således orsakat en straff samt ett rött kort på samma gång. Jeremy Perbet gjorde inga fel från straffpunkten och gav hemmalaget en nytändning.

Los Submarinos var ruskigt nära en kvittering på tilläggstid, men både Dos Santos och Perbet missade det hårda inspelet från Hernan Perez.

Sevilla tog med sig alla tre poäng hem till Andalusien och klättrar därmed i tabellen och är på allvar med i kampen om Europa-placeringarna.