Enkel hemmaseger för United

Efter onsdagens vinster i Capital One Cup-kvartsfinalerna ställdes Manchester United mot West Ham i Premier League under lördagseftermiddagen. Hemmalaget, tillika de regerande mästarna, låg på en åttondeplats i tabellen inför avspark på Old Trafford medan gästerna låg precis ovanför nedflyttningsstrecket.

United tog tag i taktpinnen direkt i inledningen och dominerade första halvlek fullständigt. Tom Cleverley fick en jättechans redan efter en minut, men den spanske målvakten Adrián reagerade snabbt och lyckades rädda på mållinjen. Antonio Valencia hade sedan ett hårt och oväntat skott från högersidan som Adrián styrde till hörna.

Det första målet föll i den 26:e minuten – och det var hemmalaget som gjorde det. Phil Jones satte igång spelet snabbt efter avblåsning och spelade fram till Danny Welbeck, som klackade bollen snyggt till landsmannen Wayne Rooney. Welbeck fick tillbaka bollen i straffområdet och sköt ett skott med vänsterfoten som letade sig in i det bortre hörnet.

Tio minuter senare ökade det unga stjärnskottet Adnan Januzaj på till 2-0 efter ett fint samarbete med Welbeck ute på vänsterkanten. En listig skottfint lurade bort James Collins innan den Belgien-födde yttern placerade in bollen i den bortre sidan av målet.

I andra halvlek tilläts West Ham ha mer bollinnehav då hemmalaget inriktade sig mer på att behålla sin tvåmålsledning. Inbytte Ashley Young ökade på till 3-0 i den 72:a minuten efter mindre än två minuter på plan när han skruvade in bollen i krysset – otagbart för Adrián – efter att ha fått bollen av Rooney till vänster i straffområdet.

Carlton Cole kom in i spel för gästerna och hittade nätet i den 81:a minuten när inbytte Alexander Büttner missade att ställa West Ham-anfallaren offside högt upp i plan. Cole sprang sig fri och rullade in 3-1 mellan benen på David De Gea, men närmare än så kom aldrig bortalaget. United höll undan och tog en komfortabel seger.

Det var David Moyes fjärde raka seger som United-manager – en seger som tog laget upp till sjundeplats i tabellen med 28 poäng, åtta poäng bakom serieledande Liverpool efter 17 omgångar. West Ham är kvar ovanför strecket på 14 poäng eftersom både Crystal Palace och Fulham förlorade.