Sen kvittering på Amsterdam Arena

Amsterdam Arena var idag skådeplatsen för prestigemötet mellan Holland-Italien. Hemmanationen valde att exprementera lite med unga spelare som Adam Maher och Stefan de Vrij blandat med storstjärnor som Robin van Persie. Italien mönstrade en stark elva med de båda Milan-anfallarna Mario Balotelii och Stephan El Shaarawy på topp.

Trots världstjärnor på plan var matchen lite av ett sömnpiller stora delar av första halvlek. En händelsefattig halvlek där målchasner var få och där kvalitén inte var på topp. Hemmanationen var det klart bättre laget i stora delar av första halvlek. Man pressade på lite smått med skott från både Adam Maher och Kevin Strootman men målen uteblev dittills.

Inte helt ologiskt tog Holland ledningen i den 33:e minuten när yttern Jeremain Lens i straffområdet sköt ett skott som letade sig in bakom Gianluigi Buffons vänstra stolpe. 1-0 var inte orättvist då Holland var det bättre laget så långt i matchen.

Efter målet vakande italienarna till liv och flyttade upp positionerna, men de där riktigt farliga målchanserna uteblev. Det blev bara halvchanser och man fick gå till halvtidsvila på Amsterdam Arena med ett 1-0 underläge.

Andra halvlek var en bättre tillställning där tempot skruvades upp en aning. Dock var matchbilden detsamma, Holland med mer bollinnehav och med fler klara målchanser och ett Italien som stora delar av matchen var blekt. Under vissa perioder av matchen hade italienarna svårt att komma över Hollands planhalva, samtidigt som hemmanationen skapade fler och fler målchanser som Buffon avstyrde.

Men Italienarna behövde bara vara vakna i fem minuter för att skapa ordentliga målchanser. Osvaldo som hade kommit in i matchen hade en nick som gick tätt utanför Tim Kruls stolpe och även inbytte Gilardino hade ett avslut som Krul avvärjde. Italien fortsatte trycket och på tilläggstid lyckdes PSG-mittfältaren Marco Verratti kvittera och vild glädje uppstod i Italien-lägret. Det var den unge mittfältarens första mål i den blåa tröjan. Slutresultatet skrevs därmed till 1-1 på Amsterdam Arena.