Real Madrid-spelarna ägde Friends Arena

Matchen hade gått från att vara Sverige mot Argentina till att bli Zlatan mot Messi – förståeligt nog. Trots fem mål i matchen var ingen av de målskytt.

Det var istället Real Madrid-spelarna, Higuain och Di Maria som satte nivån direkt. Gonzalo Higuain gjorde 1-0 efter en fin pass av lagkamraten Di Maria. Turligt nog, för Higuain tog den på Lustig och styrdes in i mål. Det hade förmodligen inte blivit mål annars. Nästan exakt 15 minuter senare kvitterade dagens stabile mittback, West Brom-giganten, Jonas Olsson på en välslagen hörna som han mötte med pannan.
Sverige han tyvärr inte fira klart innan Aguero, mycket elegant, chippade in bollen över en chanslös Andreas Isaksson. Man kände att detta kunde rusa iväg. Sverige kom fram ett par gånger, främst genom storspelande Alex Kacaniklic men överlag var det Argentinas match. Argentina satte tempot, höll tempot av och stängde matchen när man i den 23e minuten tryckte in 1-3 genom Higuain som fick göra sitt andra mål för kvällen.

Överlag kände man att detta var en tränings-landskamp. Man höll inne på närkamperna och gav inte riktigt 100%. Zlatan var väldigt nära att reducera till 2-3 på ett fint inlägg från Kacaniklic. Det var några centimer som skiljde bollen från Zlatans fot. 1-3 i halvtid och välförtjänt för Argentina.

Andra halvlek startade på samma sätt som den första avslutades på. Sverige lyckades dock få in sitt spel lite bättre och Argentina verkade mest vilja spela av matchen. Det var närmare 4-1 än 3-2 ett par gånger om, åtminstone när Andreas Isaksson gjorde en ”Zlatan” och cykelsparka iväg bollen på mållinjen(?). Sverige höll hårt i sitt spelsätt och stack fram ett par gånger men den Argentinska backlinjen skötte det mesta elegant. Det var inte särskilt mycket att göra för Argentina-keepern.

Inte förrän i den 95e minuten, en frispark ca 28-30 meter från målet. Seb Larsson och Rasmus Elm stegar upp, allt pekar på att det blir Seb som avfyrar skottet men Elm drar iväg ett stenhårt skott som verkligen flyger in i nätmaskorna, matchens vackraste mål, och kanske Sveriges nya frisparksläggare?