Schürrle är ingen ”Marin”

Chelsea har en mörk historia av tyska importer att se tillbaka på. Michel Ballack och Marko Marin är endast ett axplock av de tyskar som misslyckats i den helblå matchdressen, men trots detta har Abramovitj sett mellan fingrarna. André Schürrle är nästa tysk i Chelsea, och har anlänt för att göra succé.

Tanken var säkerligen god från Abramovitjs sida när han pungade ut knappa 8 miljoner euro för Bremens avdankade mittfältstalang (om man nu kan kalla en 23-åring för avdankad). Ryssen ville fullfölja sitt projekt med talangfulla spelare och ville således få in en tredje mittfältstalang bakom storvärvningarna av Hazard och Oscar. Kanske hade han inte scoutat Marins förra säsong tillräckligt noga…

Marin klev från start in i Chelseas omklädningsrum som en avbytare. Det fanns inte mycket annat i tyskens huvud, och så fick det även bli. Marin erbjöd ju faktiskt precis samma kvalitéer som både Hazard, Mata och Oscar men något sämre sådana. Detta gjorde tyskens plats i Chelsea obefintlig.

Jag ser Schürrles roll i Chelsea som Marins raka motsats. Schürrle har sin utgångsposition på vänsterkanten och erbjuder ett tvåvägsspel på sin kant som heter duga. Schürrles ankomst gör också att Mourinho blir mer flexibel i sitt byte av spelíde och kan anpassa laget helt efter motstånd. Nu har han två kanter i Schürrle och Moses som kan erbjuda en annan typ av fotboll en den som Mata, Hazard och Oscar förespråkar.

Jag tror mycket på Schürrle och hopppas på att detta blir hans år. Tyskens kvicka fötter, blick för spelet och förmåga att avsluta i rätt stund gör honom till en klasspelare värd att använda i de riktigt stora matcherna. Schürrle är rätt man att bryta den miserabla trend som tyskar haft i Chelsea!

Kolla in lite av Schürrles gångna år här!

*****

Twitter@ ZeebPearson

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply