Sam Larsson hyllas av Heerenveens sportchef

Sam Larsson hyllas av Heerenveens sportchef

“Sam Larsson är den bästa yttermittfältaren”

Förra sommaren lämnade Sam Larsson Allsvenskan och IFK Göteborg för att flytta till Heerenveen där spelaren gjorde en fin första säsong. Efter att ha inlett säsong två på ett bra sätt hyllas han nu av sportchefen Hans Vonk.

Sen Sam Larssons flytt till Eredivisie har det gått väldigt bra för den före detta IFK Göteborg-spelaren. Under sin första säsong stod han för åtta mål och fem assist på 21 matcher och ansågs vara ett av de bästa nyförvärven under sommaren. Denna säsong har fortsatt likadant och har inledningsvis gjort tre mål och två assist. Nu hyllas han av Heerenveens sportchef Hans Vonk.

– Vi är väldigt nöjda med Sams tid här hos oss. Han är en extraordinär spelare, säger Vonk och fortsätter:

– Det finns ingen yttermittfältare i den holländska ligan som är lika bra som Sam när det kommer till att dribbla och passa. Så vi är väldigt glada över att ha honom hos oss.

Vid flera tillfällen har flertalet tidningar skrivit att bland annat PSV, Ajax och Borussia Dortmund är intresserade av svensken och om intresset kring Larsson säger Vonk:

– Spelare som är i bra form och spelare som är som Sam, de kommer alltid vara intressanta för andra klubbar. Vi kan förvänta oss mycket intresse i januari och i sommar.

Vad tänker du kring hans potential? Ser du honom spela i en av de stora ligorna i framtiden?

– Jag är säker på att han kommer spela i de stora ligorna om han fortsätter på samma bana som nu. Då kommer han vara en bra spelare i en väldigt stor liga. Men jag hoppas få se honom i Heerenveen ett tag till först.

Är du förvånad över att han inte är med i det svenska landslaget?
– Jag kan inte uttala mig om det, för jag känner inte till konkurrensen i landslaget. Men när EM i Frankrike närmar sig blir det väldigt intressant. Simon Tibbling finns i Groningen och vi har Sam, Simon Thern och Arber Zeneli. Det är väldigt intressanta spelare. Jag hoppas att Sverige förbundskapten gärna tittar på våra matcher.

– Han (Erik Hamrén) är alltid välkommen hit för att se på våra matcher, avslutar Heerenveens sportchef.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply