Rosenthal avgjorde med två mål på VELTINS

Schalke 04 har gjort bra ifrån sig i Champions League, något som de fått sota för i ligaspelet. Schalke förlorade senast på hemmaplan i toppenmötet mot Stuttgart och sjönk därmed ett par placeringar till en femteplats. Freiburg har däremot överraskat och låg inför matchen på en stabil mittenplacering.

Hemmalaget Schalke startade matchen bäst och var det laget som var piggast i offensiven. I den 20:e minuten fick hemmalaget utdelning för sin pigga start och gjorde matchens första mål genom yttern Jefferson Farfan. Schalke började dock slappna av efter ledningsmålet, vilket släppte in Freiburg i matchen. Sex minuter efter Farfans fullträff kvitterade bortalaget och då genom Jan Rosenthal.

Freiburg var dock inte klara där och gjorde ytterligare ett mål innan den första halvlekens slut genom Jonathan Schmid. Freiburg var trots Schalkes offensiva övertag det stabilare laget och vann tillslut matchen med 1-3, då Rosenthal spikade slutresultatet efter sitt andra mål för kvällen.

En imponerande insats av bortalaget Freiburg som avancerar till en femteplats.