”Sevilla sålde mig som vilken annan spelare som helst”

För första gången sedan flytten från Sevilla har Sergio Ramos gett sin syn på flytten till Real Madrid. I en biografi, skriven av Enrique Ortego, berättar Real Madrid-försvararen händelsen från sin egen synpunkt. 

”Jag hade aldrig tänkt säga någonting, men jag känner att det är dags att låta Sevillas supportrar vad som egentligen sades bakom kulliserna.”

”Jag hade just spelat öppningsmatchen inför den nya säsongen och det var några dagar kvar tills transferfönstret stängdes. Del Nido berättade för mig att en yngling aldrig skulle tjäna mycket pengar i en klubb som Sevilla. Efter att ha fått reda på detta kändes det hela dåligt och jag insåg att hela fotbollsvärlden är som en sorts maffia. Jag påpekade att Sevilla var en storklubb tack vare sina unga spelare och lagets egna produkter.”

”Vi hoppas på ett livstidskontrakt med Sevilla några månader tidigare, vilket avslogs. Förslaget var ett kontrakt över 10 år och det enda kravet var att jag skulle få tjäna lika mycket som de andra spelarna i laget.”

”Till slut gick övergången i hamn. Folk har enbart hört den ena sidan av historien, deras version. Sanningen är att Sevilla sålde mig som vilken annan spelare som helst.”

Sevillas president, José María del Nido gav ett kvickt svar på Ramos berättelse genom att visa upp ett dokument som innehåller de klausuler Sergio Ramos kontrakt innehöll. Spansk media citerar ett utdrag ur kontraktet där det är klargjort att Sergio Ramos kontrakt bryts om någon klubb är villig att betala den köpesumma som Ramos och Sevilla kommit överens om. I detta fall skall det ha rört sig om €27 miljoner, som Real Madrid skall ha hostat upp för Ramos signatur. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply