Di Natale sen poängräddare för Udinese

Udinese såg ut att gå mot förlust hemma mot Palermo. Då klev skyttekungen Antonio Di Natale fram och kvitterade till 1-1 efter 89 minuters spel. Palermo fick därför inte en hett eftertraktad seger för att skaffa lite andrum ner till bottenstriden – nu är de bara en poäng ovanför strecket.

Den offensive mittfältaren Josip Ilicic gav bortalaget ledningen i den 33:e minuten, och hann dessutom med att bli varnad sex minuter senare. Udinese-spelaren Thomas Heurtaux drog på sig sin första varning efter 35 minuter.

Tjugofem minuter senare fick han syna sitt andra gula kort i matchen och därmed blev han utvisad från planen. Ett Udinese med en man mindre lyckades dock till slut utjämna till 1-1 via Antonio Di Natales tionde ligamål för säsongen.

Den poängen medför att Udinese numera ligger på en åttonde plats i Serie A, med sex poäng upp till den sista Europaplatsen där Roma just nu befinner sig. Sammanlagt har Udinese plockat ihop 23 poäng, vilket kan jämföras med Palermo som bara fått ihop femton poäng och lever i stor fara med ett Pescara flåsande i nacken under nedflyttningsstrecket.