bet365

Rooney försvarar Williams

Det var i söndagens match mellan Swansea och Manchester United som händelsen inträffade. Robin van Persie hade just blivit nerdragen strax utanför straffområdet och fått en frispark med sig. Swansea-mittbacken Ashley Williams sköt då bollen rakt i huvudet på den liggande holländaren.

Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson gick till hårt angrepp mot Williams i en intervju efter matchen och krävde en lång avstängning från det engelska fotbollförbundet FA. Williams själv hävdade att det var oavsiktligt och att han ville gå vidare från incidenten så fort som möjligt.

van Persies anfallskollega Wayne Rooney, som hade en av sina sämre insatser i United-tröjan i den här matchen, har en annan syn på situationen. Han menar att domaren Michael Oliver gjorde rätt som nöjde sig med en varning på Williams.

– Jag tror att det är en av de där sakerna som händer. Visslan har precis blåsts, försvararen har gått in för att rensa och bollen träffar honom (van Persie) i huvudet. Jag tycker att det förmodligen var rätt beslut från domaren, säger Rooney till Sky Sports.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply