bet365

Rodgers: ”Gerrard stannar – det är absolut ingen tvekan om saken”

Steven Gerrard blev en av målskyttarna på Anfield i helgens drabbning med Fulham. Men landslagsmittfältarens nuvarande kontrakt har bara 16 månader kvar och med tanke på 32-åringens ålder, samtidigt som ägarna vill föryngra truppen, har det funnits frågetecken. 

Nu klargör dock tränaren Brendan Rodgers en gång för alla att kaptenen kommer att få ett nytt avtal med klubben, då han även ses som en av anledningarna till att projektet går framåt.

”Han är mycket viktigt för oss, och jag inser det. Jag vet att han bara har 16 månader kvar på sitt kontrakt, men jag skulle vilja att han stannade kvar i klubben utöver det för den här klubben och laget i sig. Han har varit en inspirerande kapten för oss och han har varit en stor figur i utvecklingen av det här laget. Vi förbättrar oss, vi växer, och han har påverkat det,” säger Rodgers enligt The Mirror.

”Absolut, jag vill att han ska stanna längre än hans nuvarande kontrakt och förlänga det – det finns absolut ingen tvekan om det.”

I enlighet med sina amerikanska ägare, har Liverpool gjort en tydlig förändring i sin policy där lägger vikten på ungdomarna. De har fortfarande inte undertecknat en spelare över 24 år, och har samtidigt sålt äldre spelare som Craig Bellamy och Dirk Kuyt.

Ändå Rodgers helt övertygad om att hans kapten kommer bli kvar och att han kommer fortsätta spela på den högsta nivån bortom nästa säsong, vilket skulle innebära att han skulle spela för The Reds åtminstone fram till 35 års ålder.

”Vad jag vill säga med Steven är att han har en riktig hunger för att lyckas. Han är visserligen 32 år, men han har fortfarande så mycket kvar. Han tar hand om sig rätt, han äter väl, han återhämtar sig väl, han arbetar väl, han gör allt rätt. Det här är en kille som har levt sitt liv på helt rätt sätt som fotbollsspelare, och det gör att man kan spela bra även i 30-årsåldern.”

”Se själva, har spelat varje minut av varje match för oss vilket visar vilken otrolig profil han är för oss. Det är en stor ’cred’ till han och hans kvalitéer.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply