Roma segrade och blev bäst i stan

Gästande Napoli hade ingenting att spela för ikväll, men Roma kunde vid seger och ett poängtapp för Lazio gå om de ljusblå från huvudstaden och bli bäst i stan. Det började dock illa i matchen för Napoli som fick anfallaren Goran Pandev skadad efter redan fyra minuter.

Roma var närmst ett ledningsmål där Mattia Destro träffade stolpen strax före paus. Istället kom 1-0 för Roma två minuter in i den andra halvleken av Marquinho. 2-0 kom elva minuter senare genom Mattia Destro.

Då kändes segern ganska klar samtidigt som Lazio förlorade borta mot Cagliari med 1-0. Då reducerade ligans skyttekung Edinson Cavani för gästerna med sex minuter kvar av ordinarie matchtid. Men trots lite liv på slutet vann Roma och kan titulera sig bäst i huvudstaden. Lagen möts ju dessutom i Coppa Italia-finalen om en vecka.