Roma rånade Fiorentina på samtliga poäng

Fiorentina är med i allra högsta grad och slåss om en plats till Champions League nästa säsong. Men jakten på Milan fick sig en rejäl smäll när man på lördagskvällen snöpligt förlorade hemma mot Roma, trots en massiv press mot gästerna.

För det var föga överraskande Viola som styrde matchen från start. Man hade dock svårt att få till det i avsluten, där man antingen fick se sig snuvande på ett ledningsmål av gästernas målvakt eller av virket. I den första halvleken var det Stevan Jovetic som var mycket nära att frälsa hemmalaget, men som fick se sitt pressade avslut räddas sensationellt snyggt av målvakten Lobont, som tvingades utgå i halvtid på grund av en huvudskada.

Ersättaren Mauro Goicoechea fick sen se ett pressande Fiorentina, som fortsatt hade det svårt att få bollen in i nätmaskorna. På tilläggstid fick sen David Pizarro på ett stenhårt avslut från distans som träffade klockrent i virket och ut, till stor besvikelse för publiken på Stadio Artemio Franchi.

Istället kom det stora bakslaget minuten senare på gästernas hörna från vänster. Anfallaren Pablo Osvaldo, som under våren länkats samman emd en återkomst till just Fiorentina, kom högst på inlägget och nickskarvade in bollen vid den bortre stolpen till slutresultatet 0-1. Tre mycket viktiga poäng för Roma i jakten på Europa League-spel, samtidigt som Milan nu har ett gyllene läge att rycka från Viola i slaget om tredjeplatsen.