Giganternas kamp slutade med delad ära

Den här säsongen tillhör Bundesliga-klubbarna. Efetr en fenomenal säsong ute i Europa väntar en Champions League-final på Wembley i slutet av maj mellan Borussia Dortmund och Bayern München, som slog ut Real Madrid respektive Barcelona i semifinalsspelet.

När lagen drabbades samman på lördagseftermiddagen, i en egentligen ganska oviktig ligamatch poängmässigt, var det därför många ögon som vilade på Westfalenstadion. Och det var Borussia Dortmund som spräckte nollan i toppmötet efter blott elva minuters spel. Błaszczykowski stod för ett fint förarbete ute till vänster och slog ett fint inlägg mot den bortre stolpen, där Kevin Grosskreutz slog till med en volleyträff till 1-0. 

Den gula väggen fick dock endast se sitt lag vara i ledning i cirka tio minuter, innan de redan korade mästarna kvitterade. Rafinha slog in ett inlägg där en helt ensam Mario Gomez kunde nicka in kvitteringen förbi hemmamålvakten till 1-1. 

Med timmen spelad av matchen fick sen Robert Lewandowski chansen från straffpunkten att sätta hemmalaget i förarsätet istället, efter det att en bortaspelare fått bollen på armen. Men den polske landslagsstjärnan fick se sig snuvad på vinnarrollen av målvakten Neuer som gick rätt och räddade snyggt.

Och även om Bayern Münchens Rafinha fick se sig utvisad efter att han tilldelats sin andra varning i matchen, i en närkamp med ’Kuba’, lyckades inget av lagen avgöra matchen som slutade 1-1. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365