Knapp men vital seger för Arsenal

Allt handlade om motivation och klass mot heder idag. Arsenal gästade Queens Park Rangers på Loftus Road i kampen om den heta fjärdeplatsen som man slåss för. QPR är redan klara för degradering vilket har gjort att deras motivation har sänks märkvärt. Det small också tidigt idag mot Arsenal.

Vi fick se Premier Leagues snabbaste mål för året, även det snabbaste sen 2006 då Kevin Doyle gjorde mål, när Walcott hittade en öppen lucka på Artetas passning och redan efter 20 sekunder stog det 0-1 till Arsennal. QPR hade även problem långt in i halvleken med att täppa till ytan framför backlinjen.

Man lyckades dock äta in sig i matchen trots att Walcott hade ett skott i stolpen efter 26 minuter, men bollen träffade utsidan av stolpen på avslutet och gick sedan utåt. QPR åt sig in i matchen och skapade några halvchanser via Park, Remy och Townsend men inget av skotten blev något allvarligt hot för Szczesny.

Andra halvlek var en något nervös historia. Townsend började oroa Arsenals vänsterkant, främst Monreal och kom även till några farliga, wobblande skott som Szczesny dock klarade. Walcott hann med ett bra avslut som Green var nere på fint också med en kvart kvar.

QPR oroade dock inte tillräckligt för att bräcka Arsenals vinst trots att Remy hade ett fint skruvad skott som Szczesny gjorde en finfin räddning på. Mer än det mäktade man inte med i en nervös seger för Arsenal som nu tar ännu ett steg närmre fjärdeplatsen.