Roma föll borta mot Sampdoria

Roma tappade värdefull mark i jakten på Europa-platserna när man förlorade med 3-1 borta mot Sampdoria under söndagen. Roma har nu sex poäng upp till femteplatsen som innebär Europa League-kval. Sampdoria ligger på trettonde plats i Serie A efter den här vinsten med sina 28 poäng.

Bortalaget tog direkt kommandot och dominerade i första halvlek. Sampdoria fick inte iväg ett enda avslut medan Roma avlossade hela åtta stycken. Av dessa träffade bara två stycken mål, och då stod Sergio Romero i vägen. Roma hade också ett mål inne men det blev bortdömt för offside.

Inför andra halvlek kom Gianluca Sansone in i spel för Sampdoria istället för Roberto Soriano. Elva minuter senare spelade Sansone fram vänstermittfältaren Marcelo Estigarribia, som överlistade Maarten Stekelenburg och gjorde 1-0.

Efter 68 minuters spel tilldelades Roma en straffspark, men det var inte Francesco Totti som fick chansen från elva meter. Istället var det Pablo Osvaldo, som misslyckades och sköt högt över. Fem minuter senare gjorde inhopparen Sansone 2-0 för Sampdoria.

Erik Lamela fixade en snabb reducering till 2-1 på Luigi Ferraris två minuter senare, men sedan dröjde det bara ytterligare två minuter innan Mauro Icardi (som gjorde fyra mål förra helgen) gjorde 3-1 för Sampdoria och därmed avgjorde matchen.