Två sena mål gjorde susen för Rennes

Efter en knackig inledning på säsongen har Rennes tagit sig i kragen och avancerat allt längre upp i tabellen. Idag hade de chansen att kliva upp på femteplats vid en seger mot Toulouse, vars säsong har sett ut som raka motsatsen till Rennes – bra inledning men har dalat rejält de senaste veckorna.

Det var ytterst svårt att skilja de båda lagen åt under den första halvleken, då ingen av sidorna utgav sig som varken dominant eller utsatt under press. Föga förvånande stod det därför oavgjort, 0-0, när spelarna begav sig ner till omklädningsrummen för halvtidsvila.

Matchens andra akt såg ut på ett liknande vis, jämnt och jämnt fördelat på båda målchanser och bollinnehav. Länge såg kampen ut att leda mot ett kryss, men det skulle hemmalaget se till att ändra på i sista stund.
När tio minuter återstod av ordinarie matchtid föll det första målet, genom Rennes succéspelare den här säsongen, Romain Alessandrini, som därmed noterades för sitt 11 ligamål.

Kort därefter, blott fem minuter faktiskt, skulle matchen punkteras. Återigen var det en van målskytt som klev fram, denna gång vid namn Mevlut Erdinq, och såg till att Toulouse tvingades gå hem tomhänta.

Med dessa två snabba och sena mål var segern ett faktum för Rennes, som efter det också tog klivet upp till femteplatsen – med vittring på topplagen Lyon, Paris Saint-Germain och Marseille. Samtidigt är Toulouse kvar i gyttjan på den undre halvan av tabellen, vilket får ses som en överraskning med tanke på hur imponerande de spelade i början av säsongen.