Rodgers tror på nytt spelsystem

Med Glen Johnson och Aly Cissokho skadade så testade Brendan Rodgers att spela med tre mittbackar, något som visade sig effektivt i senaste matchen mot Sunderland.

På presskonferens inför lördagens hemmamatch mot Crystal Palace, så fick Rodgers bland annat svara på frågan om 3-5-2 är hans primära spelsystem, varpå han svarade att det beror på vilka som spelar och är tillgängliga:

”När vi testade det förra året, utärderade vi på det i träning och spelade så i några matcher. Men du måste se det under press och se vad du måste anpassa.”

”Spelarna har gjort det riktigt de senaste matcherna. Det kanske är ett system som passar oss; men som inte ändrar vårat tänk, hur vi vill spela bollen och vara aggressiva när vi anfaller.”

”Det ger oss möjligheter i framtiden vilket är viktigt. Det är ett annat system som spelarna visat att vi kan spela. Med mer spel och utveckling kan vi ändra till väldigt lätt.”

”Det är där du kan få övertaget i matcherna. Om jag kollar på Daniel och Luis Suarez, är dem båda ”nio-och-en-halvor”. De är varken en typisk nia eller tioa utan gillar att röra sig lite mittemellan.”

”Spelet utvecklas hela tiden och som tränare kollar du alltid på dina spelare. Stilen ändras aldrig. Jag har alltid varit ute efter att kontrollera och dominera bollen under mina lag, vara aggresiva i försvarsspelet och pressa väldigt aggressivt högt upp i planen men det kommer fungera oavsett uppställning.”

”Systemet är irrelevant; det är vanligtvis baserat på karaktären hos dina spelare. Om du har Sturridge och Suarez i mitten som förflyttar och rör på sig, då måste sin struktur ändras efter det, och det tydligen något vi gjort bra.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365