Ingesson-effekten fixade 1-1 för Elfsborg

IF Elfsborg spelade på torsdagskvällen Europa League-match mot gruppens första seedade lag Standard Liege. Det slutade 1-1 efter en stark första halvlek av det svenska hemmalaget.

Elfsborg startade med en ny formation, 4-1-4-1, med Svensson i en ensam, viktig defensiv roll. Därifrån kunde han styra och ställa.

Ingesson, som blev chefstränare i Elfsborg i början av veckan, verkade ha gett Elfsborg självförtroendet att spela boll.

Di gule tryckte Standard Liege längre och längre ned i banan. Det fanns stora ytor och Ingessons mannar transporterade, och behandlade boll länge och väl.

De hade allt än så länge, men motståndarna visade ett de var farliga i omställningsspelet med kvicka anfallare.

Lasse Nilsson fick ett tidigt läge som Standard Liege-målvakten Eiji Kawashima räddade. Returen gick ut till Mikkel Beckmann som dock nickade över.

Minut 23, Elfsborg får en högerhörna. En markpassning slås till Victor Claesson som slog till med ett direktskott. Bollen slank in i bortre krysset. 1-0 var ett faktum.

Elfsborg fortsatte att dominera och gick till pausvila med sin ledning.

I andra halvlek kom ett lite mer trött Elfsborg ut, och möjligtvis ett mer taggat Standard Liege. Bortalaget växte sig in i matchen mer och mer. Elfsborgs fina passningsspel hade slagits av.

Ett bolltapp i den 62 minuten skulle leda till att Imoh Ezekiel slog in en boll till Geoffrey Bia som befann sig i andra delen av straffområdet. Därifrån slog han till med en kylig halvvolley som smet in i bortre hörnet. Det var en ställd Kevin Stuhr Ellegaard som så bollen slinka in.

1-1 stod sig matchen ut och ett nytänt Elfsborg hade tagit sin första poäng i årets Europa League-gruppspel.

Elfsborg ligger kvar på fjärde plats i grupp C, på samma poäng som just dagens motståndare. Dock med sämre målskillnad.