bet365

Real Madrid in i jakten på John Stones

Real Madrid in i jakten på John Stones

Everton-backen John Stones jagas av Real Madrid

John Stones är en eftertraktad man ute i fotbollsvärlden. Everton-försvararen har lockat till sig intresse från flertalet storklubbar runt om i Europa och nu ger sig också Real Madrid in i jakten på engelsmannen.

Everton-mittbacken John Stones, 21, har länge ryktats bort från Goodison Park. Under sommarens transferfönster tackade Everton nej till flera bud från ligakonkurrenterna Chelsea där det högsta budet låg på £30 miljoner (cirka 370 miljoner kronor).

Men det är inte längre bara engelska klubbar som är ute efter Stones. Nu rapporterar brittiska Daily Mail att även Real Madrid gett sig in i jakten på den engelske landslagsmannen.

Rafel Benítez rekommenderade John Stones

Rafael Benítez, som fick sparken från Real Madrid i måndags och ersattes av den förre storspelaren Zinedine Zidane, är den som rekommenderat klubben att värva Stones eftersom han anser att 21-åringen är en av de bästa unga försvararna i Europa. Det är osannolikt att en övergång sker redan i januari, men till sommaren förväntas den spanska huvudstadsklubben göra ett ordentligt försök.

En annan klubb som är intresserade av John Stones är Barcelona, men katalanerna har inte tillräckligt med pengar för att möta Evertons prislapp på £40 miljoner (cirka 500 miljoner kronor) eftersom pengarna går åt till att behålla världsstjärnorna Lionel Messi och Neymar i klubben.

Real Madrid riskerar drabbas av transferförbud

Real Madrid är däremot beredda att spendera stora pengar på en ny mittback för att ersätta veteranen Pepe, som fyller 33 i februari och förväntas lämna Santiago Bernabéu i sommar. De riskerar dock att drabbas av ett transferförbud för att ha brutit mot artikel 19 i FIFA:s regelbok (värvningar av icke EU-spelare under 18 år). Förbudet skulle i sådana fall sträcka sig över två fönster, precis som Barcelonas förbud.

John Stones såldes från Barnsley till Everton i januari 2013 och har sedan dess gjort 77 framträdanden i Merseyside-klubben. 7 A-landskamper med England står också på meritlistan.

LÄS ÄVEN: Världens bästa spelare under 21 år

LÄS ÄVEN: Zinedine Zidane tar över Real Madrid

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply