Officiellt: Zidane blir Real Madrids nya tränare – ersätter Rafael Benítez

bet365
bet365

Zinedine Zidane blir Real Madrids nya tränare 2016

På måndagskvällen står det klart att Real Madrid får en ny tränare och att Rafael Benítez får sparken. Istället är det Zinedine Zidane som kommer att leda laget under resten av säsongen som Real Madrids nya tränare under 2016.

Efter drygt sju månader på tränarposten i Real Madrid får Rafael Benítez sparken, det bekräftades på måndagskvällen då klubbens president Florentino Pérez samlade pressen för att ta avsked av den spanske tränaren. Benítez har haft en turbulent period i huvudstadsklubben och efter att ha spelat 2-2 borta mot Valencia på söndagskvällen stod det klart att tränaren får sparken.

Zidane blir ny tränare i Real Madrid

Istället valde man att anställa Zinedine Zidane som A-lagstränare efter en tid i klubbens ungdomslag Real Madrid Castilla. 43-åringen som tidigare har varit spelare i klubben och hjälte när klubben tog sin nionde Champions League-titel kommer nu att ta över tränarposten säsongen ut och säger på presentationen att han ska göra allt för att laget ska vinna något i slutet av säsongen.

– Först och främst vill jag tacka vår president som ger mig möjligheten att bli tränare för detta lag. Vi är världens bästa klubb och vi har även de bästa fansen i världen. Det vi måste göra är att försöka göra det så bra som möjligt så vi kan vinna något i slutet av säsongen. Jag kan endast säga att jag ska göra allt som står i min makt för att lyckas, göra allt för spelarna och jag tror att allting kommer att sluta bra, och inget annat, säger fransmannen när han ställer sig vid mikrofonen.

Zinedine Zidanes första match blir nästa helg mot Deportivo La Coruña som spelas på Estadio Santiago Bernabéu.

– För mig är detta en väldigt viktig dag och jag är lite känslofylld, ännu mer än när jag skrev på som tränare, men det är normalt. Jag kommer att gå helhjärtat in för att det ska gå bra för klubben, lovade den före detta storspelaren.

Läs mer om Real Madrid

Lista: Real Madrids tränare sen 2004 i rangordning

Real Madrid löner & lönelista 2015/2016

Real Madrids nya matchtröja 2016/2017!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365