PSG vann Le Classique

Det började dock dåligt för PSG. I den 30:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter att Thiago Motta missat bollen när han skulle volley-rensa. Samtidigt som han missade bollen sparkade han till Mathieu Valbuena på foten och domen blev straff. Ännu värre skulle det bli i PSG-lägret när domaren valde att visa ut Thiago Motta efter incidenten. En man mindre för PSG och en straff tilldömd för hemmalaget. Straffen tog Andre Ayew hand om och satte dit 1-0 i den 34:e matchminuten.

Lavezzi fick offras i förmån för att Laurent Blanc skulle stärka upp mittfältet med Adrien Rabiot.

I den 45:e minuten skulle PSG få komma tillbaka i matchen. Högerbacken Gregory van der Wiel serverade Maxwell med ett fint inlägg som brasilianaren lobbnickade över den utrusande Marseille-målvakten Steve Mandanda. 1-1 precis innan pausvilan.

Det märktes inte i Olympique de Marseille var en man mer, utan man var bleka framåt och kom inte till några lägen.

Istället var det PSG som skulle ta ledningen. I den 65:e gjordes Marquinhos ner i utkanten av straffområdet när han var på väg ut, utanför straffområdet. Straff tilldömd, och en svensk superstjärna vid namn Zlatan Ibrahimovic klev fram och satte distinkt 1-2 för PSG. Han väntade kyligt ut Mandanda och la bollen i motsatt hörn som han slängde sig åt.

Domaren var i fokus denna match. Ett rött kort, sju gula kort, två straffar och 35 (!) frisparkar.

I den 76:e minuten signalerade Zlatan för byte och lunkade ut. Inget allvarligt vad det såg ut att vara, men en ispåse på vaden.

1-2 stod sig matchen ut och PSG tog ikapp Monaco som vann sin match. Båda lagen ligger nu på 21 poäng. Monaco har bättre målskillnad och leder således.