Mardrömshelg för landslagsmittbackarna

I matcherna mot Irland och Kazakstan fick Mikael Antonsson och Per Nilsson chansen att starta tillsammans i båda matcherna, vilket ledde Sverige till två livsviktiga segrar. Men om formen var bra då, så kan man undra om inte självförtroendet hos mittbackarna är något mer stukat nu efter att båda åkt på två brakförluster med sina respektive lag i helgen.

Värst var det nog för Nilsson som med sitt Nürnberg åkte på en 0-5-förlust hemma mot bottenkollegan Hamburg, 33-åringen var dessutom i högst grad inblandad i ett av Hamburgs mål när han vid ställningen 0-4 spelade bollen rätt i gapet på Pierre-Michel Lasogga som tryckte dit femman från distans. Nilsson var en de sju spelarna som fick det allra lägsta betyget i den tyska tidningen Bild.

Mikael Antonssons Bologna hade det inte mycket roligare utan åkte på en 1-4-förlust hemma mot Hellas Verona, laget åkte dessutom förra helgen på en rejäl knock när serieledande Roma besegrade Antonssons mannar med hela 5-0.

En av mittbackarna som den senaste tiden varit petad i landslagssammanhang, Jonas Olsson, har dock haft det betydligt roligare efter att Olssons West Bromwich fått med sig fyra poäng på de två senaste matcherna som innehållit möten med storlagen Arsenal och Manchester United.

Kan detta vara Olssons fribiljett in i rotationsfriska Erik Hamréns startelva?

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply