PSG ute efter supertalangen

Den artonåriga supertalangen Bruma har varit ryktenas man denna sommar.

Tidigare har det skrivits om att Chelsea leder jakten på den portugisiska högeryttern före den turkiska giganten Galatasaray, men nu sägs en av världens rikaste klubbar, tillika Zlatans klubb, Paris Saint-Germain vara ute efter honom.

Efter ett lyckat U-20 VM har Brumas agent bekräftat att bud har kommit från både Chelsea och Galatasaray, men både skall ha nekats av Brumas klubb, Sporting Lissabon.

Enligt agenten har dock Brumas kontrakt gått ut och att hans klient har all rätt till att förhandla med vilken klubb som helst, utan Sporting Lissabons tillåtelse. Men den portugisiska klubben säger att de har aktiverat en klausul i kontraktet vilket gör att Bruma har ett år till kvar av kontraktet. Det hela har nu tagits till rätten, och enligt Brumas advokat kommer han att lämna Sporting.

 – Nu när det är uppe i rätten kommer allt att lösa sig, han kommer definitivt att lämna Sporting Lissabon, sa Brumas advokat, Bebiano Gomes, enligt ESPN.

Efter att ha värvat stjärnan Edinson Cavani från Napoli och talangerna Marquinhos och Digne vill nu PSG förstärka ytterligare.

PSG, som nyligen sålde lagets ytter/anfallare, Kevin Gameiro, till spanska Sevilla, vill spetsa till lagets yttrar. Därför ser den franska huvudstadsklubben den portugisiska supertalangen och yttern, Bruma som ett perfekt tillskott i klubben. Om det blir en affär återstår att se, men den behöver inte bli så dyr för Zlatans klubb. Om allting går Brumas väg i rätten står han kontraktslös och därför behöver hans eventuellt nya klubb inte behöva betala någon övergångskostnad.

Kontraktsbråket, som nu är ett faktum, var någonting Bruma själv inte ville ha.

 – Jag ångrar allt som har hänt, jag ville sedan länge tillbaka förlänga, men Sporting drog ut på allting. Jag är professionell och jag vill inte bråka med min klubb och framförallt inte med mina supportar, sa Bruma till den portugisiska sporttidningen A Bola.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply