Laudrup inför MFF-mötet: ”Vi är förberedda”

Senast Swansea framträdde i en europeisk klubbturnering var 1981, då klubben blev utslaget av Monaco i numera utdöde Europeiska Cupvinnarcupen. I år har de chansen att förnya historien och ta sig till Europa League. Men för att det ska hända måste de först slå ut den svenska motståndaren Malmö FF, med start i första mötet på torsdagskvällen på Liberty Stadium.

Premier League-klubbens danske tränare Michael Laudrup ser fram emot utmaningen med stor självsäkerhet. Men han hyser ändå respekt för den sydbelagda svenskklubben.

”Det är en tidig start för oss, men vi är väl förberedda”, säger Laudrup till Swanseas officiella hemsida. ”Vi ställs mot ett bra lag som är mitt uppe i sin ligasäsong, så de kommer att vara i matchform.”

”De har dessutom spelat många matcher med samma grupp av spelare, så de är bekväma med varandra men jag har stort förtroende för min trupp”, fortsätter tränaren. ”Det är en tvåmötesmatch och allt handlar inte om imorgon (läs: idag). Givetvis kommer vi att försöka vinna matchen, men det är viktigt att inte släppa in några bortamål också då de kan visa sig vara avgörande.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply