Pappan: “Bernard vill flytta till Porto”

Det brasilianska underbarnet Bernard, en vänsterytter som bland annat vann Sydamerikas motsvarighet till Champions League (Copa Libertadores) med sitt Atlético Mineiro för en vecka sedan, har gjort sig känd för sin snabbhet och teknik.

Arsenal och Shaktar Donetsk är bara två av många klubbar som visat intresse för 20-åringen, men den ukrainska klubben har till och med fått sitt bud på Bernard accepterat av Atlético Mineiros president Alexandre Kalil.

– Saker är väldigt komplicerade. Klubben är Shaktar. De erbjöd den summa vi ville ha. Om Bernard vill, kommer han gå, berättar Kalil för UOL, enligt Sky Sports. Om han inte vill flytta till Ukraina, är det inga problem. Det är i hans händer. Jag har pratat med honom. Det är en privat sak. Om han inte vill gå, kommer vi inte tvinga honom.

Men Bernards pappa, Delio Duarte, menar att hans son inte vill flytta till Donetsk utan till den portugisiska storklubben Porto, med 27 ligatitlar på meritlistan.

– Shaktar var inte ett alternativ för oss vid något tillfälle. Bernard vill inte dit. Det är Atlético Mineiro som tvingar fram det. Saker måste göras den här veckan, berättar Duarte för MaisFutebol, enligt Sky Sports. 

– Om Porto verkligen vill ha honom, som det verkar, då borde klubbens president kontakta Atlético Mineiro direkt. Kanske gör det sättet saker enklare och Bernards intentioner blir sanna. Bernard är inte en docka, han gav Atlético mycket, han vill till Porto, de borde försöka att nå en överenskommelse.

Bernard var en del av det Brasilien som vann Confederations Cup på hemmaplan under juni månad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply