PSG demolerade Anderlecht

Detta var PSG:s kväll, och framför allt Zlatan Ibrahimovic kväll. Svensken stod för inte mindrre än fyra mål, och var nära på fler.

Superstjärnans drömkväll började i den 17:e minuten. Edinson Cavani slog ut en boll till högerbacken Gregory van der Wiel som befann sig på just sin högerkant. Därifrån slog han in en hårdmarkpass framför mål. Där dök den store svensken upp och satte 1-o för bortalaget. Den unga backlinjen tappade helt bort honom, då han var helt ren.

Det skulle fortsätta, och bli allt snyggare. I den 22:a minuten var det samma van der Wiel som slog in en liknande markpass. Denna gång ville lagkaptenen göra det snyggare och klackade in den. Inte på ett lika makabert sätt som klacken mot Bastia, utan denna gång från marken. 2-0.

Ett äkta hattrick passade han på att klämma in innan halvtidsvilan. Minut 36 och en boll som studsar ut till Zlatan som befinner sig utanför straffområdet och tvekade inte en sekund. För kung och fosterland drog han på en riktig rökare som trycktes upp i krysset. Svensken fick då stående ovationer, även från hemmafansen.

Edinson Cavani ville även han vara med i leken och satte 4-0 i den andra halvleken. Det efter att Mautidi snott bollen aven halkande Anderlecht-försvarare och sedan frispelat Cavani.

5-0, även det av svensken, var ett hårt välplacerat skott från högerposition i straffområdet. Bollen sköts stolpe in i bortre. Zlatans fjärde, fransmännens femte.

PSG drog, inte oväntat, ned på tempot efter detta och spelade bara klart matchen. Zlatan hade dock några ytterligare chanser att tangera Messis målrekord.

5-0 stod sig dock matchen ut.