Pressat Juventus på Stadio Artemio Franchi

De regerande mästarna Juventus har startat säsongen fläckfritt i Serie A, men på tisdagskvällen väntades det bli en svår uppgift för Contes mannar när Fiorentina väntade på bortaplan.

Efter en till synes öppen inledning på Stadio Artemio Franchi, tog Viola över spelet allt mer där bland annat Ljajic skapade bekymmer för gästernas backlinje med sina löpningar. Och i mitten av den första halvleken trodde de flesta på straffspark för Fiorentina, som var överlägsna fram till dess. Pizzaro spelade snyggt fram Pasqual, som revs ner av Vidal i straffområdet. Violas vädjade till domaren efter en straff, men domaren friade.

I slutet av halvleken hettade det till ordentligt, när Andrea Pirlo först sköt en frispark från ett ganska bra läge. Bollen skruvades över ribban, men gick utanför målvaktens vänstra stolpe. Därefter var Viola nära att ta ledningen två gånger om, när Pizzaros frispark först nickade i ribban av Jovetic – och när Ljajic spelades snyggt fram av Cuadrado på högerkanten i en snabb omställning. Ljajic lyckades dock itne få avslutet på mål och lagen gick ut till halvtidsvilan med ett mållöst resultat, där hemmalaget varit det betydligt bättre laget.

Den andra halvlekens inledning var mindre dramatisk, men efter tio minuters spel så var Fiorentina på vippen att ta ledningen. Målskytten från den förra omgången, Roncaglia drog på med ett vasst avslut som flög strax utanför Buffons vänstra stolpe. Juventus var efter det på väg in i matchen igen, när den inbytte Paul Pogba tog för sig mycket på planen. Mend et var Fiorentina som skapade farligheterna, även om matchen blev mållös på tisdagskvällen.

Den sista farliga chansen fick Pasqual, som med ett avslut från vänsterkanten tvingade Buffon att tippa över bollen till en resultatlös hörna. Matchen slutade 0-0 på Stadio Artemio Franchi, som gästerna säkerligen är mer nöjda med än hemmalaget. Juventus har därmed spelat 44 raka ligamatcher utan förlust.