Komfortabel seger för Schalke på hemmaplan

Schalke välkomnade idag FSV Mainz till Veltins-Arena i Gelsenkirchen i den femte omgången av Bundesliga. Matchen startade i ett högt tempo och redan efter 4 minuter fick Schalke sin första riktigt farliga chans. Det var på en hörna som den erkänt nickstarke Klaas-Jan Huntelaar nådde högst och Mainz-mittfältaren Elkin Soto tvingades rädda på mållinjen. Matchen var därifrån jämn fram till den 20:e minuten då Schalke tilldelades en straff som Farfan tog väl vara på och stänkte dit 1-0 till hemmalaget. Innan den första halvleken var över skulle också Mainz få bollen i nät, men målet dömdes bort för offside.

Bortalaget kom ut starkt i den andra halvleken men något saknades i planens sista tredjedel och det var istället Schalke som fick chanserna. Den farligaste av dessa i inledningen av andra halvlek kom återigen efter en hörna. Efter en inövad variant hamnade bollen framför fötterna på Papadopoulos som testade Wetklo i Mainz-målet, men Wetklo stod emot bra än så länge.
Med 20 minuter kvar att spela hade Mainz ett skott som blockades i straffområdet av en Schalke-hand och som oftast var det mycket svårt att besluta om domaren skulle blåsa straff eller inte, men han valde att fria vilket naturligtvis gjorde Mainz-spelarna upprörda.

Ungefär vid den situationen vände matchen till Schalkes fördel och i den 79’e minuten hade Huntelaar ett kanonläge att avgöra matchen när han slängde sig fram på en boll som passerat målvakten Wetklo men Huntelaars avslut mot öppet mål for över ribban. Schalke skulle dock få sitt 2-0 mål bara två minuter senare och det var Lewis Holtby som höll sig framme med en fantastisk nick som sökte sig upp i målvaktens vänstra kryss och segern var klar. Schalke var däremot inte klara och inbytte Pikku hade inte varit på planen i mer än 5 minuter när han slog den sista spiken i kistan i matchminut 89.

3-0 till Schalke innebär att man för tillfället ligger trea i Bundesliga, fortsatt fem poäng efter ledande Bayern München som samtidigt tog sin femte seger på fem försök.