Oavgjort och målrikt i Frankfurt

Nykomlingen Eintracht Frankfurt tog emot de regerande mästarna Borussia Dortmund hemma på Commerzbank Arena på tisdagskvällen. Hemmalaget började piggt, men de gulklädda gästerna skulle ta ledningen genom Lukasz Piszcek efter 24 minuter.

Matchinledningen på Commerzbank hade varit böljande åt bägge höll, men gästernas högerback skulle öppna målskyttet. Den polske högerbacken tog sig in i straffområdet och avlossade ett skott med högerfoten, som lite turligt lyckades styras på två Frankfurt-försvarare och in bakom en helt chanslös Kevin Trapp. Några minuter därpå, skulle man utöka ledningen på ett vackert sätt, när samme Piszcek hittade fram till Marco Reus som sköt in bollen via stolpen.

Hemmalaget ryckte upp sig inför cirka 50 000 åskådare och var nära på att få in en reducering innan paus. Så blev dock inte fallet och Armin Vehs manskap gick in i paus med ett 0-2-underläge. Utgångsläget var tufft för nykomlingarna, som dock skulle stå för en makalös insats i den andra halvleken.

Redan efter fyra minuter reducerade man vackert genom Stefan Aigner, framspelad av Takashi Iniu. Knappt två minuter senare, var det ombytta roller när japanen distink nickade in kvitteringen till hemmafansens stora lycka.

Matchen var dock långt ifrån över. Den inbytte Mario Götze, som ersatte Marco Reus i paus, var framme tre minuter senare och gav bortalaget ett ledningsmål. Frankfurt var dock långt ifrån nöjda och jobbade på för ytterligare en kvittering.

Roman Weidenfeller såg mycket instabil ut i gästernas kasse denna sena tisdagskväll. 32-åringen skulle släppa till ett tredje mål innan matchen blåstes av och det när Bamba Anderson läckert nickade in efter en hörna av Bastian Oczpika i den 73:e matchminuten.

Några fler mål blev det inte åt något håll och den ytterst underhållande tillställningen i Frankfurt slutade alltså 3-3. De regerande mästarna såg ut att revanschera sig efter att Hamburg brutit deras långa ”icke-förlust”-trend i helgen, men Frankfurt gav aldrig upp och krigade till sig en pinne. Ett Frankfurt som alltså i sin tur bröt den fina segertrenden på fyra raka matcher, men som fortfarande innehar en andra plats i tyska Bundesliga. Borussia Dortmund går upp en placering och lägger sig på en femte plats.