Topp 10: Premier League-historiens yngsta spelare

bet365

10 Yngsta spelarna i Premier League någonsin

Premier Leagues yngsta spelare? Vem är den yngsta spelaren i Premier League? Har du någon gång drömt om att bli fotbollsproffs? Det är inte många som får chansen att spela i någon av Europas toppligor och det är ännu svårare att lyckats debuteraPremier League. Många spelare har aldrig riktigt tagit steget och fått leta sig till andra länder och ligor där kvalitén inte är lika hög. Det finns dock de som lyckas få debutera i den engelska högstaligan och vissa av de i tidig ålder. West Ham-spelaren Reece Oxford debuterade mot Arsenal i ligapremiären den 9 augusti på Emirates Stadium London och tog sig därmed in på listan över Premier Leagues yngsta debutanter. Mittfältaren visade inget respekt när han fick stångas med Arsenals storstjärnor och Oxford kommer förr eller senare även bli en nyckelspelare i det engelska landslaget. Det finns dock spelare som varit yngre än Reece Oxford när de debuterat och vi tänkte ta en titt på vilka spelare de år.

Lista över Premier Leagues yngsta spelare genom tiderna

Tidigare har vi bland annat gjort listor om Yngsta spelarna i Champions LeagueEuropas 30 yngsta lag, anfallarna med bäst målsnitt per skott i Premier League 2015/2016de dyraste övergångarna inom Premier League och historiens värsta matchtröjor. Listor som ni gärna får ta en titt på efter att vi gått igenom listan över de yngsta spelarna som fått spela i Premier League, häng med!

10) Mark Platts – 16 år och 264 dagar

Mark Platts är en av de yngsta spelarna i Premier League

Mark Platts är en av de yngsta spelarna i Premier League FOTO: Getty Images

Mark Platts debuterade den 10 februari 1996 i en match mellan Sheffield Wednesday och Wimbledon som slutade 2-1. 16-åringen ersättare den då mer än dubbelt så gamle Chris Waddle i slutminuterna i en match som Platts gick segrande från. Engelsmannen var utan tvekan en talang när han kom fram men fick endast spela i en match till innan han petades. Han skrev sitt första proffskontrakt med Sheffield i oktober 1996 och lämnade tre år senare får spel i Torquay United.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply