Topp 10: Dyraste övergångarna inom Premier League

Dyraste spelarköpen mellan två Premier League-klubbar

Vilka är dyraste övergångarna inom Premier League? På denna lista kommer vi att ranka de tio dyraste övergångarna som skett mellan två klubbar i den engelska högstaligan, Premier League.

Har du någon gång undrat vilka de dyraste övergångarna mellan två Premier League klubbar är?  Vi på Silly Season Sverige var intresserade av att ta reda på det och har därför gjort en lista med de tio dyraste värvningarna som genomförts sen Premier League startades 1992. Priserna på spelare blir allt högre och högre, speciellt inom England då det är där pengarna finns. Detta på grund av de stora tv-avtalen samt sponsorintäkterna.

Två värvningar från sommaren 2015 finns såhär långt med på listan, men vilka är de andra åtta?

LISTA: De tio dyraste spelarna som gått mellan två Premier League-klubbar

Tidigare har vi bland annat gjort listor om de tio spelarna med flest Champions League-titlarde 10 dyraste afrikanska fotbollsspelarna någonsin och de tio största vinstmarginalerna vid spelarförsäljningar. Listor som ni gärna får kolla in efter att vi gått igenom de tio dyraste spelarköpen i Premier League någonsin.

 

10. WILFRED BONY – SWANSEA TILL MANCHESTER CITY – £28 MILJONER

Wilfred bony is one of the top 10 most expensive transfers between premier league clubs

Vi inleder med att hitta Wilfred Bony på plats nummer tio på listan över de dyraste övergångarna mellan två Premier League-lag. Ivorianen flyttade från Swansea City till Manchester City tidigare år då City gick med på att betala 28 miljoner pund i vintras.

Bony har imponerat i Premier League med sin snabbhet, kraft och avslutsförmåga men har fortfarande en del att visa för Etihad Stadium. Det är dock ingen lätt uppgift han har framför sig då han konkurrerar med Sergio Agüero om en startplats. Eastlands-klubbens fans kommer att förvänta sig stordåd av anfallaren nästa säsong då han nu  haft tid att anpassa sig.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply