Uppgifter: Manchester United utmanar om Gyökeres

Uppgifter: Manchester United utmanar om Gyökeres

Viktor Gyökeres, 25, har gjort succé i portugisiska Sporting Lissabon under hösten. Den svenske landslagsanfallaren har noterats för 17 mål och 8 assist på 20 matcher och är ett hett villebråd på transfermarknaden. Framför allt har han kopplats ihop med klubbar i engelska Premier League, då han tidigare spelat för Brighton och Coventry.

Chelsea och Arsenal är två klubbar som uppgetts visa intresse för Gyökeres, men nu får Londonklubbarna konkurrens av Manchester United. Det uppger den portugisiska tidningen Correio da Manha, som brittiska Daily Mirror hänvisar till i sin artikel.

Problemet för klubbarna som vill värva succésvensken är att Gyökeres har en utköpsklausul på 100 miljoner euro, nära 1,2 miljarder svenska kronor, vilket gör en affär svår att lösa – framför allt i januari.

Sporting vill förstås behålla sin guldklimp åtminstone över våren och Gyökeres har kontrakt med klubben till 2028. Han kom till Sporting så sent som i somras för en rapporterad summa på 20 miljoner euro, drygt 230 miljoner kronor.

LÄS MER: Uppgifter: Chelsea har kontaktat Sporting om Gyökeres

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply