Officiellt: Quaresma tillbaka till Turkiet – Balotelli kan även skriva på

bet365

Ricardo Quaresma klar för Besiktas

Portugisen lämnar FC Porto och kommer tillbaka till Besiktas där han tidigare spenderat två säsonger.

Ricardo Quaresma återvänder till Besiktas efter två säsonger i Al Ahli och FC Porto. Det hela offentliggjordes under onsdagen då den turkiska klubben publicerade en intervju med spelaren på sin hemsida.

”Jag lämnar mitt förflutna bakom mig och börjar om på nytt här i Turkiet. Jag vet vad fansen förväntar sig av mig och jag kommer att göra mitt bästa för att inte göra de besvikna. Deras kärlek och passion var det största anledningen till att jag återvände till Istanbul. Mårt mål denna säsongen är att vinna ligan som vi var så nära att vinna förra säsongen. Det känns väldigt skönt att vara tillbaka” säger spelaren till Besiktas TV.

31-åringen var en favorit bland fansen under sin första tid i klubben då han under två år stod för 19 mål och 20 assist. Värvningen av portugisen var väldigt väntat av Besiktas-fansen då klubben har en väldigt strikt ekonomi samtidigt som man håller på att bygga en ny arena. Klubben har fått se sig besegrade av  Fenerbahçe and Galatasaray på transferfönstret men nu har man lyckats lugna fansen för ett tag framöver.

Nytändning i FC Porto

Quaresmas säsong med FC Porto förra året var ett positivt lyft för spelaren då man tog sig till kvartsfinal i Champions League där man var nära att slå ut Bayern München i kvartsfinalen efter att ha vunnit med 3-1 hemma på Dragão-stadion. Spelaren blev även uttagen till det portugisiska landslaget efter insatserna i den inhemska ligan.

Balotelli kan ansluta

Det är dock inte bara Quaresma som ser ut att lämna Europa för spel i Turkiet. Goal.com skriver även att Mario Balotelli ska vara intressant för det turkiska laget som slutade på trejde plats förra säsongen i den turkiska ligan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply