Officiellt: Benficas högerback gör det ”förbjudna” bytet

Maxi Pereira går till Porto på en fri transfer

Benfica och Porto har under flera år dominerat fotbollen hemma i Portugal. Utöver det är man också bittra rivaler och man har utkämpat flera häftiga bataljer i den inhemska ligan de senaste säsongerna. Frågan är hur Benficas fans tar emot den senaste nyheten som gör gällande att Benficas högerback, Maxi Pereira, gör det ”förbjudna” bytet och har skrivit på för Porto.

Maxi Pereira kom till den Benfica 2007 efter att ha fostrats i moderklubben Defensor i hemlandet Uruguay. Sedan dess har 31-åringen varit en stabil pjäs i Benficas backlinje och har under sina åtta säsonger i Portugal spelat 327 matcher, alla tävlingar inkluderade, i den portugisiska toppklubben. Men Pereiras kontrakt med Benfica löpte ut den 30 juni och han har sedan dess varit en free agent.

Alla som har någorlunda koll på fotbollen i Portugal vet att Benfica och Porto är stora rivaler och därför kommer Pereiras nästa klubbadress som något av en överraskning.

Skrivit på till 2019

Porto bekräftade idag på sitt officiella Twitter-konto att man skrivit kontrakt med Maxi Pereira. Överenskommelsen mellan Porto och uruguayanen sträcker sig över de kommande fyra säsongerna till och med 2019.

Maxi Pereira, med 99 A-landskamper för Uruguay på meritlistan, är tänkt att bli en ersättare för nyligen Real Madrid-flyktade högerbacken Danilo och värvningen av Pereira kommer troligtvis bidra till än mer tändvätska mellan Benfica och Porto.

Händer mycket i Porto

Porto har varvat igång ordentligt på transfermarknaden den senaste tiden. Klubben gjorde förmodligen en av sommarens mest omskrivna värvningar när man nyligen rodde hem Iker Casillas från Real Madrid.

Champions League-mästarna från 2004 drog igång träningsmatchandet under onsdagskvällen då man slog tillbaka Fortuna Sittard med komfortabla 5-1.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply