Uppgifter: Juventus vill ha världsmästaren i utbyte mot Vidal

Mario Götze kan hamna i Italien

Det började som ett rykte i chilensk press men har senare spridit sig vidare ut i fotbollseuropa. Nu bekräftar även italienska tidningar att Bayern München är på jakt efter Juventus spelmotor Arturo Vidal och som en del i överenskommelsen kan de italienska ligamästarna tänka sig en före detta Dortmund-spelare vid namn Mario Götze. 

Manchester United gjorde nyligen en av sommarens största värvningar när man köpte loss Bastian Schweinsteiger från Bayern München. Den tyske innermittfältaren har de senaste säsongerna varit en ovärderlig pusselbit i detta tyska lagbygge som har charmat fotbollsvärlden med sin effektiva fotboll. Rimligtvis finns det nu ett stort hål att täcka på Bayerns mittfält och enligt flera ansedda källor jagar man nu en chilensk mittfältare, som imponerat i Serie A med sitt Juventus.

Juventus kräver mer pengar

Enligt La Gazzetta dello Sport och Sportitalia så har Bayern lagt ett bud på 30 miljoner euro, inklusive bonusar, för att få loss Arturo Vidal från Juventus. Den italienska storklubben kräver dock mer för sin storstjärna och vill ha ytterligare 10 miljoner euro för att ens överväga en försäljning.

Men de italienska tidningarna uppger nu att Juventus är ute efter en offensiv mittfältare och man kan ha hittat sin man i just Bayern. Mario Götze står högst upp på önskelistan och enligt Gazzettan kan Juventus tänka sig att sälja Vidal om man kan få till en överenskommelse där Götze ingår.

Mario Götze, som anslöt till Bayern från rivalerna Dortmund under 2013, har tidigare uttryckt sitt missnöje över att inte få tillräckligt med speltid under Pep Guardiola och det kan tänkas att 23-åringen nu letar efter en väg bort från den tyska maskinen.

Vidal länkas ihop med flera toppklubbar

Arturo Vidal har varit ryktenas man under transferfönstret. Flera europeiska toppklubbar har uttryckt sitt intresse för chilenaren, däribland Arsenal, Manchester United och Real Madrid. Men en inhemsk tidning i Chile, La Cuerta, har Vidal redan talat med sin familj och berättat att han kommer att flytta till Tyskland för spel i Bayern.

Vidal, som har hunnit bli 28 år, har 69 A-landskamper för Chile på meritlistan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply