LISTA: Tio klara övergångar – 6-12 juli

Tio stjärnor som bytt klubb under förra veckan

Transferfönstret är i full gång och vissa profiler har redan packat sina väskor och lämnat sin gamla tillvaro för nya äventyr borta vid horisonten. Exempel på klara övergångar hittar vi i Steven Gerrard som lämnat Liverpool för spel med LA Galaxy, Xavi som packat sina väskor och flyttat från Barcelona till Qatar samt den lovande holländske skyttekungen i PSV Eindhoven, Memphis Depay som skrivit på för Manchester United.

Vi på Silly Season Sverige tänkte nu, vecka för vecka, välja ut tio intressanta övergångar som inträffat inom fotbollens värld under en sjudagarsperiod. Vi började för fyra veckor sedan med en lista på tio intressanta övergångar den 8-14 juni. För två veckor sedan tog vi en titt på tio intressanta övergångar den 22-28 juni och veckan innan dess på listan med tio klara övergångar 15-21 juni. Den senaste i raden är listan med tio klara övergångar – 29/6-5/7.

Ifall du vill se alla klara övergångar så ska du ta en på vår avdelning för klara övergångar. Eller varför inte ta en titt på SillyBladet som är vår kommande satsning där vi kommer att sammanställa alla officiella övergångar.

Klara övergångar i sommarens transferfönster – 6-12 juli 2015

Detta är den femte upplagan av den här list-serien som, vecka efter vecka, kommer att redovisa de tio mest intressanta övergångarna sett ur våra ögon. Och tycker ni annorlunda? Kommentera!

Fotnot: Noterbart är att dessa är klara mellan 6-12 juli. Övergångar som offentliggjorts den före eller efter den tidsperioden tar därför inte del av den här listans urval.


Andrea Pirlo, Juventus -> New York City FC

Den rutinerade, bollskicklige italienaren Andrea Pirlo har fattat beslutet att lämna den europeiska toppfotbollen och flytta till USA. En övergång som givetvis får ses som ett stort tapp för Serie A, där spelaren varit en av de mest profilerade spelarna.

Nu väntar ett äventyr i MLS-klubben New York City FC för veteranen som förra säsongen fick vinna både Coppa Italia och Scudetton med Juventus. Pirlo blev det amerikanska lagets tredje ”Designated Player” och kommer nu spela tillsammans med stjärnorna Frank Lampard och David Villa.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply