Platini vill införa utvisningsbås

Med de nuvarande reglerna krävs det ett rött eller två gula kort för att en spelare ska bli utvisad i en match. Men om en spelare samlar på sig tillräckligt många varningar i en tävling kan han bli avstängd i nästa match i samma turnering.

I Premier League blir en spelare avstängd efter fem varningar, i Champions League är det två varningar som gäller. Men den nuvarande UEFA-presidenten Michel Platini, 58, vill slopa varningarna och istället skicka den spelare som överträder reglerna till ett utvisningsbås.

– Jag vill ändra systemet med varningar, berättade Platini enligt den spanska nyhetstidningen Marca. Jag skulle vilja göra det som rugby, där man bestraffar lagöverträdaren med 10 eller 15 minuter utanför spelet.

– På det sättet går fördelen till laget han spelar mot, i samma match, istället för en påföljd av kort som fullföljs mot ett tredje lag, det nästa i kalendern.

– Det är en idé, sade fransmannen. Nu måste den växa och se om den verkligen är bra för spelet. Det är ett förslag att utforska.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply