PL-klubb förlänger med anfallare

Saido Berahino har belönats med ett nytt och förbättrat kontrakt som binder honom till West Bromwich fram till juni 2017. 20-åringen, som kommer från klubbens ungdomsakademi, gjorde sin åttonde Premier League-match när han hoppade in mot Newcastle under söndagen och skrev på det nya kontraktet på klubbens träningsanläggning under måndagsmorgonen.

Richard Garlick, direktör i West Brom, berättade att kontraktet är en belöning för de snabba framsteg som den 20-årige anfallaren gjort under säsongen. Klubbens akademi upptäckte Berahino som 11-åring och han gick sedan vidare till utvecklingstruppen.

– Det var alltid vår intention att belöna Saido för de enorma stegen han tagit de senaste månaderna, berättade Garlick för klubbens officiella hemsida. Han började göra väldigt positiva väsen i början av förra säsongen men kunde inte riktigt slå sig in i A-laget då.

Berahino kom till England från Burundi, hans födelseland, som just då var inne i ett inbördeskrig. Hans familj fick politisk asyl i Birmingham.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply