Pawel Cibicki är öppen för förlängning med Malmö FF

Malmö FF:s Pawel Cibicki vill förlänga med klubben

I Jönköping Södra har Pawel Cibicki gjort succé med nio mål och sex assist såhär långt. Den utlånade anfallaren vill inte nödvändigtvis utomlands, han kan tänka sig en förlängning med Malmö FF.

Pawel Cibickis tid i Malmö FF såg ut att vara över förra hösten när han knappt fick någon speltid, var missnöjd och hade ett kontrakt som inte var långt. MFF trodde dock på anfallaren och lånade ut honom till Jönköping Södra. Utlåningen har också varit en braksuccé som inte bara gett eko i Sverige, utan även i Serie A.

Intresset från Palermo har fått Cibicki att fundera om han vill direkt utomlands eller om han vill slå sig in i Malmö FF:s startelva på allvar innan han provar sina vingar i större ligor. Själv kan han tänka sig en förlängning med MFF, fortsätta sin utveckling där och sedan ta karriären som den kommer.

Valt Sverige före Polen

22-åringen har också valt bort spel för Polen och i U21-landslagsdebuten för Sverige så målade han dessutom mot Kroatien. Spel i Malmö FF nästa år längtar han redan efter.
– Det är svårt att säga. Malmö vet var de har mig och jag vet var jag har dem. Jag har ett år kvar och jag är öppen för förlängning. Vill Malmö det så kan det absolut bli så.

Anfallaren betonar att ingenting är bestämt, men att han varit i kontakt med MFF:s sportchef Daniel Andersson.

– Jo, vi har pratat lite men varför ska han sitta och ringa mig efter varje match och säga ”bra spelat”? Han är inget litet barn och jag behöver heller inte den bekräftelsen att bara för att jag gör mål så måste han ringa och säga att han såg det. Men jag har haft kontakt med Danne, det har jag haft, säger Cibicki till fotbolldirekt.se.

Om det blir en återkomst tror U21-landslagsmannen att han skulle funka bra ihop med Markus Rosenberg.

– Markus är inte längre den djupledslöparen som han var och jag är mer i djupled så det är klart vi skulle kunna komplettera varandra. Men det är ingenting jag tänker på. Men om jag någon gång hade fått spela med honom och fått det förtroendet så hade det varit jäkligt kul. Två Malmö-pågar längst fram som kanske skjuter klubben till SM-guld eller in i Champions League igen, det är ett drömscenario förstås. Men just nu är jag i Jönköping och det är det som räknas, säger Cibicki till fotbolldirekt.se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply