Pånyttfött Wolfsburg körde över Düsseldorf

I veckan sparkade man den kritiserade tränaren Felix Magath. På lördagen med den nye tränaren, Lorzen-Günther Köstner, i spetsen, körde man ifrån och besegrade Fortuna Düsseldorf med 4-1 på bortaplan. Köstners nya start är helt klart starkt.

Festen började inte förrän i den andra halvleken. I den första var det böljande spel åt bägge håll, men några mål fick man inte se. Matchen såg ut att bli en målsnål sådan, men i den andra halveken exploderade den och bjöd på fem fullträffar på 45 minuter.

Fem minuter in i den andra halvleken spelade den kroatiske landslagsmannen, Ivica Olic, in bollen till Bas Dost som läckert lirkade in 1-0 bakom Fabien Giefer. De grönklädda gästerna skulle utöka ledningen bara tre minuter därpå, när Diego hittade en lång passning in i straffområdet, som nådde fram till samme Ivica Olic. Anfallaren gjorde inga misstag och lade enkelt in sitt andra mål för säsongen, precis vid den första stolpen.

Bortalaget fortsätte att mata på framåt och fick också göra 0-3 bara minuter senare. Makoto Hasebe tog vara på ett inkast, när denna hittade in till Bas Dost som vackert petade in bollen ur en snäv vinkel. Wolfsburg hade show på Esprit Arena och var på väg mot en viktig och komfortabel seger.

Men hemmalaget skulle hota den tunga 0-3-ledningen en aning. I den 71:a matchminuten, blåste Tobias Welz för straff när Oliver Fink revs ned. Jens Lageneke tog sats från elva meter och satte distinkt sitt första mål för säsongen bakom en chanslös Diego Bengalio.

Gästerna skulle dock få det sista ordet inför de över 45 000 åskådarna i Düsseldorf. I den 79:e minuten var det Oliver Fink som rev ner en spelare i straffområdet, när han kapade benen på Diego. Domaren visade upp det röda kortet och 32-åringen fick se Wolfsburg sätta 1-4 genom Diego från sidlinjen.

Wolfsburg plockade en tung och viktig seger i den nionde spelomgången. Därmed klättrar man upp från jumboplatsen och lägger sig på plats 16. Düsseldorf, som inledde säsongen med att visa upp ett start försvarsspel, verkar nu ha tappat en hel del och har fallit ner på plats elva med tio poäng.